Protein s nativní syrovátkou

Iso whey zero protein je bezlepkový, bez laktózy, bez cukru a hlavně je vyroben z originální syrovátkové bílkoviny.

Co znamená nativní syrovátkový protein?

Je běžné, že bílkoviny jsou vlastně vedlejším produktem výroby.  Jedná se o vedlejší produkt při výrobě sýrů. Tento proces je součástí procesu sýření, kdy se do kádě s mlékem přidává kyselina mléčná a mléko se sráží. Zatímco se sýřenina sráží a vzniká sýr, zbývající tekutina v kádi je syrovátka a laktóza..

Tekutá syrovátka se poté zpracuje a přebytečná laktóza a tuk se odstraní. Toho lze dosáhnout buď ultrafiltrací, nebo mikrofiltrací. Vyčištěná tekutina se pak suší na syrovátkový prášek..

Běžná syrovátková bílkovina je tedy vedlejším produktem výroby sýra, což znamená, že takto zpracovaná syrovátka vždy obsahuje nežádoucí typ kaseinu spolu s kulturami/bakteriemi pocházejícími ze sýra. Jediným způsobem, jak se těchto kultur zbavit, je pasterace. Jedná se vlastně o zahřátí na teplotu 135 °C. Tím se bakterie odstraní, ale kasein (glykomakropeptid) zůstane. A to je základní rozdíl mezi standardními a nativními bílkovinami, normální syrovátková bílkovina obsahuje až 30 % kaseinu a nativní syrovátková bílkovina je 100% čistá.


Technologie výroby nativních proteinů

Nativní bílkovina se extrahuje přímo z odstředěného mléka pomocí membránové technologie. Vše probíhá při velmi nízkých teplotách do 10 stupňů Celsia mikrofiltrací a ultrafiltrací. Pouze tak lze z tekutiny zcela odstranit kasein, tuk a laktózu a vyrobit nejčístší a biologicky nejaktivnější syrvátková bílkovina.

Výhody procesu výroby nativní syrovátky:

  1. 100% čistota syrovátkových bílkovin bez významných zbytků kaseinu.
  2. Pasterováno pouze jednou, takže nedochází k denaturaci peptidů bohatých na cystin.
  3. Není vedlejším produktem při výrobě sýrů, není denaturována použitím kyselin a dalším zpracováním.
  4. Nativní syrovátková bílkovina obsahuje až o 240 % více cystinu, což je velmi křehký peptid, který se snadno poškozuje teplem.
  5. Cystin hraje důležitou roli při tvorbě glutathionu, ústředního antioxidantu v lidském těle.
  6. Má vyšší obsah větvené aminokyseliny l-leucinu, u které byl vědecky prokázán největší vliv na syntézu bílkovin a regeneraci.
  7. Má čistší chuť, protože nevzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů.
  8. Aminokyselinové spektrum nativní syrovátkové bílkoviny je ve srovnání s běžnou syrovátkovou bílkovinou bližší lidskému mléku.

Syrovátkový protein s příchutí jahody


Díky těmto faktorům je nativní syrovátkový protein šampionem mezi bílkovinami. Ve všech ohledech zcela překonává běžnou syrovátkovou bílkovinu.  

Doporučené produkty3